dimarts, 17 de novembre del 2009

Visita a l'Institució Pere Vergés


El divendres vaig poder visitar l' Institució Pere Vergés que és una escola formada per 772 alumnes, els quals 150 són d'educació infantil. La fundació Escoles Garbí és una entitat privada i no confessionals.

Els objectius que volen aconseguir són:



  • adquirir coneixements per ser competitius en el mòn.


  • educar-los en la llibertat i la responsabilitat.


  • que tinguin cultura universal.

Els valors es poden sintetitzar en: CIÈNCIA, ÈTICA I ESTÈTICA.


Li donen molta impòrtancia a la vida social, hi per això els fan competitius, fan que alhora del menjador sigui una classe més, ja que diuen que desprès d'acabar l'etapa d'escolaritat poden anar a dinar on volguin, sense cap problema. Els nens tenen que tenir cura del seu entorn i d'ells mateixos, i el tractar cap els mestres, companys i visites... han de ser educats i respectuóso, (parlan de vosté, a la mestre cridant-la per senyorata i el seu nom...).


tenen un projecte de societat, que diu: Creiem que els homes i les dones de demà educats en una escola no burocratitzada, amb un equip educatiu coherent, dins d'un ordre eutènticament dem+ocratic, contribuiran a enriquir una societat catalana i lliure.


Per acabar, dir que potser no estaria gaire d'acord amb els valors que tenen, però alhora dir, que sòn uns nens molts educats, i que porten una educació molt recta dins de l'escola. El que potser hem va impectar més va ser com treballaven les lletres els nens de P5, que directament les treballen lligades i no les fan de pal, i crec que tenen una metodologia molt bona, pel poc que vaig poder veure.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada