dimarts, 26 de gener del 2010

Que és la viquipedia?



la Viquipèdia( http://www.viquipedia.cat/) és la edició en catalá de la Wikipedia.va ser la segona edició creada darerra la Wikipedia en angles, el 16 de marz del 2001. El dia 21 de setempbre de 2009 aquesta edció va superar els 200.000 articles.


El gobern de la comunitat autónoma de Cataluña,és a dir la Generalitat de Catalunya, a travès del departamnet educació va posar en marcha el Marató de Viquipèdia que constitia en que una part activa es va plantejar superar el cent mil articles en el 2007 i a la creació de nous articles, i una altre part era donar a coneixer el projecte i el català i apropar l'intenet a les aules.



Crec que en el bloc de la meva companya d'aula Debora ( http://deboracollado.blogspot.com/)

fa un explicació molt clara del que és la viquipèdia, però també crec que no tothom pot escriure, poder poden, però crec que a l'hora de fer una entrada tens que tenir molts coneixements i sapiguer que siguin correctes.

Igual que ella jo no sabia que hi havia un apartat que es deia discussions on l'usuari pot afegir informació, que seguidament comprovaran, al igual que correguir faltes d'ortografia. Penso que és una eina molt útil per a realitzar treballs, buscar informació... ja que és una eina que te fiabilitat. També crec que la Debora s'oblida d' una part important d'anomenar que és l'Eduwiki.


l'Eduwiki ( http://eduwiki.cat/index.php/PÃ gina_principal) és una idea de l'escole que crean una eina per crear els seus propis articles, és una eina que integra les TAC en el curiiculum i deixar compartir activitas... Hi ha un apartat que és destinat el mestre amb l'intació de compartir i fer xarxa.


Dinsl'espai trobarem el bloc de l'eduwiki, on podrem anar explicant com treballem amb el nostre alumnat i un llistat de RSS dels nostres blocs (tant els blocs de professorat com els de les nostres classes)
A l'aparta de les escole podem presentar-nos, d'aquesta manera podem saber quins centres hi participen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada